به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدعلی محققی روز گذشته در جمع خبرنگاران درباره بودجه بخش آموزش دانشگاه های علوم پزشکی در لایحه بودجه افزود: توزیع عادلانه بودجه بر اساس تعداد دانشجو و مقاطعی که دانشجویان در آن به تحصیل می پردازند و مسئله تجهیز بخش های آموزشی به ابزار و فناوری ها و سایر ملزومات مورد نیاز باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت مسئله محرومیت زدایی از مناطق محروم و رشد دانشگاه های تیپ سه وزارت بهداشت را از مسائل مهم مورد توجه در بودجه ذکر کرد و گفت: مسئله توسعه علمی و روابط علمی در دانشگاه های مادر باید در بودجه نظر گرفته شود تا قطب های علمی کشور در مسیر اهدافی که برای آنها ترسیم شده است، قرار گیرند.
وی با اشاره به دیگر ویژگی های یک بودجه مناسب در بخش تحقیقات علوم پزشکی گفت: بودجه ها باید در جهت رشد کمی و کیفی تحقیقات و در مسیر حل مشکلات سلامتی کشور و اولویت های پژوهشی شناسایی شده در داخل کشور قرار داشته باشد .
محققی افزود: رقابت و تولید علمی در دانشگاه ها باید ارتقاء پیدا کند و در رأس همه آنها آن نیازهای رفاهی و مسائل پرسنل نظام آموزش پزشکی و نظام سلامت دیده شود.
وی در خصوص زمان تخصیص کسری بودجه دانشگاه های علوم پزشکی کشور در قالب متمم بودجه مصوب مجلس شورای اسلامی گفت: متمم بودجه یک روال قانونی دارد که باید طی شود. در اولین فرصتی که بودجه ای در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد، میان دانشگاه ها توزیع می شود.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه سرانه ای شدن بودجه دانشگاه ها دارای مزایا و معایبی است، گفت: سرانه دانشجو در وزارت بهداشت با وزارت علوم تفاوت ماهوی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: جهت گیری این است که در هر سال مالی، مشکلات شناسایی شده کاهش پیدا کند و سرانه ها و آمار دانشجویان منطقی تر شود و دقیق ترین آمار ملاک تخصیص بودجه باشد و در این میان اولویت های وزارتخانه های بهداشت و علوم و دانشگاه ها در نظر گرفته شود.
محققی گفت : اما در مورد سرمایه گذاری های زیرساختی باید گفت که این سرمایه گذاری ها جدا از سرانه دانشگاه ها است و در برنامه های متعدد وزارتخانه های علوم و بهداشت از توسعه زیرساخت ها حمایت می شود.
وی یاد آور شد : ما در چندین نوبت برنامه تجهیزات دانشگاه ها را داشتیم که همچنان این برنامه ها را ادامه می دهیم و دولت، مجلس و سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز نگاه مثبتی در این بخش داشته اند. اگر جهت گیری هایی که در ابعاد مثبت در مدت یک سال گذشته وجود داشته، ادامه پیدا کند به حل مشکلات اساسی دانشگاه ها بسیار امیدواریم.
نظر شما